Turistická obuv s ochranou členkov: Záruka bezpečnej turistiky

Datum: 05.10.2024

Turistická obuv s ochranou členkov je dôležitým prvkom výbavy pre každého, kto rád podniká výpravy do hôr. Poskytuje pohodlie a oporu počas dlhých túr, chráni členky pred zraneniami a pomáha predchádzať nehodám v náročnom teréne.

Majstrovstvá Európy vo futbale EURO 2024 sa blížia

Datum: 25.06.2024

2024 – 14. júna sa začne vrcholný európsky futbalový šampionát – 17. majstrovstvá Európy vo futbale. Oči všetkých futbalových fanúšikov sa budú upierať na Nemecko, kde bude dvadsaťštyri národných reprezentácií bojovať o trofej pre najlepší tím starého kontinentu. Značka Hisense, ako oficiálny partner UEFA EURO 2024, bude opäť veľmi viditeľná.

Vyboxujte si doma krásnu postavu!

Datum: 03.11.2023

Boxovanie je vynikajúci spôsob, ako sa udržať vo forme a dosiahnuť fyzickú kondíciu. Je uvoľnením pre telo a relaxom pre myseľ. Boxovanie v domácom prostredí môže byť skvelým spôsobom, ako sa vyhnúť preplneným športovým centrám.

Posvieťme si na turistickú obuv z blízka

Datum: 06.07.2023

Čo očakávate od turistickej obuvi okrem pohodlia? Iste bezpečnosť, ktorá je v nespevnenom teréne dôležitá. Bezpečnosť zaisťuje pevný zvršok, strih topánky a hlavne podošva.

Trekingová obuv a bunda – top kombinácia na jarné túry

Datum: 04.05.2023

Posledné dni nás presvedčili o tom, že počasie sa mení nie z minúty na minútu, ale zo sekundy na sekundy. Niektorých turistov začiatočníkov takéto zmeny počasia prekvapia v horách a následne stratia chuť na ďalšie túry.

7 dôvodov, prečo musíte toto leto vymeniť kočiar za cyklovozík

Datum: 16.04.2023

Deti prinášajú do života obrovské emócie a radosť, ale tiež starosti. Napríklad starosti typu, ako skĺbiť športové aktivity a starostlivosť o deti.

Elektrický bicykel alebo e-kolobežka? Poradíme vám s výberom

Datum: 29.01.2023

Zatúžili ste po elektrickom bicykli, ale páči sa vám tiež elektrická kolobežka? Oba dopravné prostriedky patria medzi ekologické spôsoby prepravy.

Podľa akých parametrov vybrať autostan?

Datum: 09.11.2022

Stany na auto sa stávajú súčasťou výbavy každého kempera, ktorý síce túži po noci strávenej pod hviezdami, ale zároveň sa nechce vzdať komfortu.

Turistická obuv – prečo je podošva tak dôležitá

Datum: 19.10.2022

Ak sa rozprávame o turistickej obuvi, vždy ide o veľmi pevné topánky, ktoré sú určené na výlety do lesa, na horskú turistickú alebo dokonca horolezecké výstupy.

5 outdoorových športov, ktoré bavia a spaľujú najviac kalórií

Datum: 02.10.2022

Potiť sa vo fitku je síce pre zdravie skvelé, ale oveľa viac zábavy zažijete počas exteriérových aktivít. Športovanie na čerstvom vzduchu sa nedá ničím nahradiť.

10 zaujímavých faktov o chôdzi

Datum: 19.09.2022

Prvé kroky spraví väčšina detí približne v 9 mesiaci a 14 mesačné deti dokážu už samostatne prejsť dlhšiu vzdialenosť. Keďže chodíte celý život, tak si iste myslíte, že viete o chôdzi už úplne všetko. Mýlite sa, pretože chôdza má veľa tajomstiev, ktoré sa snažia vedci odhaliť.

Dokážete si vybrať športový ruksak?

Datum: 04.08.2022

V obchodoch ponúkajúcich športovú výbavu nájdete kompletne celé oddelenie plné športových ruksakov. Pod týmto pojmom sú zahrnuté ruksaky, ktoré sa využívajú pri športových aktivitách. Všetky sú ušité tak, aby pri konkrétnom športe nezavadzali, boli funkčné a praktické.

Bicykel vyberajte aj podľa pohlavia jazdca

Datum: 30.07.2022

Bicykle sa delia na viaceré typy podľa teréne, ktorý jazdec preferuje. Okrem toho nájdete v špecializovaných obchodoch bicykle dámske, pánske a detské. Možno si myslíte, že rozdelenie bicyklov podľa pohlavia je len marketingový ťah.

5 základných typov bicyklov podľa terénu

Datum: 30.06.2022

Práve sa rozhodujete o tom, aký bicykel si kúpite? Nerozhodujte sa podľa dizajnu či ceny, ale podľa toho, kam budete s bicyklom jazdiť. Iné bicykle sú vhodné na jazdu po meste a iné na dlhšie jazdy po ceste alebo do hôr.

Strešný box – neoceniteľný pomocník nielen počas dovoleniek

Datum: 08.06.2022

Začína sa obdobie letných dovoleniek, na ktoré sa veľa Slovákov vyberie vlastným automobilom. Cestovať vlastným vozidlom so sebou prináša veľa výhod a jednou z nich je možnosť na strechu namontovať strešný box.

Poriadne kardio sa dá cvičiť aj doma

Datum: 02.06.2022

Myslíte si, že poriadne kardio sa dá realizovať len vo forme outdoorových športov ako je behanie či korčuľovanie?

5 dôvodov, prečo sa vám oplatí kúpiť detský cyklovozík

Datum: 09.05.2022

Na Slovensku nie sú detské vozíky vidieť tak často ako v zahraničí. Je to na škodu, pretože vďaka vozíku sa môžete venovať takmer všetkým vonkajším športovým aktivitám spolu s deťmi.

Slávna päťka futbalistov na čele s Messim v jednom dome

Datum: 08.05.2022

Chcete vidieť, ako žije päť futbalistov slávneho prvoligového futbalového klubu Paris Saint-Germain v jednom dome? A ako zvládajú každodenný život? Dám sa povedať, že ľavou zadnou a ešte si pri tom stihnú efektne precvičiť techniku ​​​​vedenia lopty medzi prekážkami a pod tlakom. Páčilo by sa vám odkukať niečo z ich štýlu?

Boxovanie - nakopni stres a dostaň sa do formy

Datum: 23.03.2022

Dynamické športy sú ako stvorené na to, aby ste sa psychicky uvoľnili a zároveň sa dostali do formy. Jedným z týchto športov je boxovanie, ktoré sa predralo do popredia záujmu športových centier i domácich fitness.

Dámy, do hôr vám nebudú stačiť tenisky. Turistická obuv pre dámy je štýlová a pohodlná

Datum: 13.03.2022

Dámska turistická obuv sa rokmi zmenila z neforemných vysokých topánok na obuv, ktorú si pokojne môžete obuť do mesta a budete za hviezdu.

Cristiano Ronaldo nespí ako všetci ostatní

Datum: 12.03.2022

Cristiano Ronaldo je obrovský profesionál. Príprave a regenerácii sa venuje ako málokto na svet, vezmite si akýkoľvek detail a určite vás prekvapí.

Wayne Gretzky - najlepší hokejista všetkých čias

Datum: 12.02.2022

„Dobrý hokejista sa nachádza tam, kde je puk. Ten najlepší je vždy tam, kde puk ešte len bude.“ Týmto výrokom sa preslávil najslávnejší a najlepší hokejista v histórii NHL, Wayne Gretzky.

Ole Gunnar Solskjaer: fakty zo života najslávnejšieho striedajúceho hráča

Datum: 12.02.2022

Na konci roka 2018 nahradila José Mourinha vo funkcii manažéra Manchestru United legenda tohto klubu, Nór Ole Gunnar Solskjaer.

Najvyššie výhry v histórii hokeja

Datum: 12.02.2022

V hokejových zápasoch býva veľa striel na bránku, šancí na gól a aj samotných gólov. Práve góly sú to čo bežného diváka najviac zaujíma a tak sa pozrieme aké sú najvyššie výhry v histórii mužského hokeja.

Najstaršie futbalové kluby na svete

Datum: 12.02.2022

Futbalové kluby sa začali objavovať v 60. rokoch 19. storočia. Sheffield je považovaný za najstarší z nich, bol založený v roku 1857. Sheffield mal zásadný vplyv na formovanie futbalu.

Najrýchlejší gól v hokeji

Datum: 12.02.2022

Aké sú najrýchlejšie strelené góly v histórii svetového hokeja?

Najdlhšie hokejové zápasy v histórii

Datum: 12.02.2022

Klasický hokejový zápas trvá 3 tretiny po 20 minút. V histórii hokeja ale existujú aj zápasy, ktoré rozhodnúť trvalo oveľa viac a ani 8 „tretín” nestačilo.

Kobe Bryant alias Black Mamba, ako si svet pamätá na vynikajúceho basketbalistu

Datum: 12.02.2022

26. januára 2020 zomrela pri havárii vrtuľníka v Kalifornii basketbalová legenda Kobe Bryant. Na palube bola aj jeho 13-ročná dcéra Gianna a sedem ďalších ľudí.

Inline korčuľovanie je IN

Datum: 12.02.2022

Korčuľovanie patrí medzi športy, ktoré nie sú na výbavu náročné, nevyžadujú si účasť ďalších spoluhráčov, ani rezerváciu špeciálnych priestorov. Jeho jediným nedostatkom je závislosť od počasia.

História vzniku basketbalu

Datum: 12.02.2022

História basketbalu má 130 rokov. Povieme si o tom, kto a ako vymyslel basketbal, ako aj o obdobiach a etapách jeho formovania ako obľúbeného športu.

História hokeja

Datum: 12.02.2022

Moderný hokej vznikol v Kanade v druhej polovici 18. storočia. Neexistujú presné informácie o tom, čo je prototypom hry, ale existujú tri verzie toho, ako sa hokej v Kanade objavil.

Ako začať so športom?

Datum: 12.02.2022

Ak ste aktívnym športovcom, táto téma sa vás až tak netýka. No aj ten najodhodlanejší športove potrebuje motiváciu a vôľu „začať“ každý jeden deň.