Vyboxujte si doma krásnu postavu!

Datum: 03.11.2023

Boxovanie je vynikajúci spôsob, ako sa udržať vo forme a dosiahnuť fyzickú kondíciu. Je uvoľnením pre telo a relaxom pre myseľ. Boxovanie v domácom prostredí môže byť skvelým spôsobom, ako sa vyhnúť preplneným športovým centrám.

Vyboxujte si doma krásnu postavu!

Ušetríte na vstupnom a dokážete sa vypotiť rovnako ako vo fitku. Aké má boxovanie prínosy pre vaše zdravie a ako sa na boxovanie doma vybaviť?

Boxovanie – pevné telo a zrelaxovaná myseľ

Boxovanie je vynikajúcim spôsobom, ako zhodiť kilogramy a spevniť svalovú hmotu. Intenzívny tréning pomáha veľmi rýchlo spaľovať tuk a zvýšiť metabolizmus. V priemere sa pri boxovaní zbavíte 400 až 600 kalórií v závislosti od vášho veku a váhy. Spaľujete omnoho viac a efektívnejšie ako keď využívate rotoped či iné domáce kardio stroje. Po tréningu je ešte niekoľko hodín zvýšená funkcia metabolizmu, čo znamená, že aj v kľudovom režime spaľujete viac.

Boxovanie posilňuje hornú a dolnú časť tela, zvyšuje silu a vytrvalosť, pomáha spevniť stred tela, uvidíte progres v koordinácii a stabilite, vybudujete si skvelú kondíciu. Boxovanie vyžaduje koordináciu medzi hornými a dolnými končatinami a zvyšuje flexibilitu svalov. Intenzívne cvičenie boxu podporuje funkciu kardiovaskulárneho systému, zvýši srdcový rytmus a cirkuláciu krvi v tele. Okrem toho je boxovanie najlepším športom pre vybitie stresu a negatívnych emócií.

Boxovanie – akú výbavu kúpiť pre domáci tréning

V prvom rade budete potrebovať boxovacie vrece. Existujú rôzne typy boxovacích vriec vrátane stojanových vriec, závesných alebo kužeľov, ktoré je možné pripevniť na stenu. Výber boxovacieho vreca podriaďte dostupnosti a veľkosti miesta, kde budete trénovať. Aby ste si nezranili ruky, je nutné používať boxerské rukavice. Pri výbere rukavíc je dôležité zvážiť veľkosť, materiál a typ.

Boxovanie je veľmi dynamický pohyb, pri ktorom je potrebná vhodná športová obuv. Vyberte si tenisky s dobrým odpružením podošvy a protišmykovou úpravou. Ako oblečenie zvoľte voľnejšie kúsky alebo športové oblečenie z elastických materiálov, ideálne sú šortky a funkčné tričko. Kompletnú výbavu pre boxovanie je možné kúpiť počas jediného nákupu v e-shope inSPORTline.

Boxovanie – ako sa motivovať k lepšiemu výkonu

Domáce boxovanie je zábavným a účinným spôsobom, ako sa udržať vo forme a zlepšiť fyzickú kondíciu. S vhodným vybavením a motiváciou môžete dosiahnuť svoje ciele a zlepšiť celkovú kondíciu tela.

Aj pri boxovaní je možné postupne dosahovať vyšší progres v podobe silnejšieho úderu, rýchlejších pohybov a stabilnejších kopov. K lepšiemu výkonu sa dá dopracovať rôznymi spôsobmi. Zaručene vám pomôže hudba, ktoré je pre vás motivačná, energická a podporí chuť sa hýbať. U žien veľa spraví oblečenie. Obliecť sa do pekného športového oblečenia priam nakopne k tomu, aby ste nesedeli na gauči. Ak ste v boxovaní začiatočníci, skúste si zaplatiť tréning a boxovať so sparingpartnerom. Tréner vás nielen motivuje, ale tiež pomôže zlepšiť techniku a vyvarovať sa zraneniu.

 

 

Čítané: 133 x