7 dôvodov, prečo musíte toto leto vymeniť kočiar za cyklovozík

Datum: 16.04.2023

Deti prinášajú do života obrovské emócie a radosť, ale tiež starosti. Napríklad starosti typu, ako skĺbiť športové aktivity a starostlivosť o deti.

7 dôvodov, prečo musíte toto leto vymeniť kočiar za cyklovozík

Tento problém jednoducho vyriešite vďaka pomôckam. Zo všetkých pomôcok musíme vypichnúť detský cyklovozík, ktorým by ste toto leto mali nahradiť športový kočiar.

1. Cyklistika s dieťaťom

Detské cyklovozíky sú určené predovšetkým pre cyklistov, ktorí sa chcú svojmu hobby venovať spolu s deťmi. Množné číslo sme použili z dôvodu, že cyklovozík sa vyrába v prevedení pre jedno i dve deti.

2. Beh s dieťatkom

K cyklovozíku je možné dokúpiť sety, ktoré rozšíria možnosti jeho využitia. Bežecký set sa pripevní okolo pása. Toto riešenie je veľmi pohodlné pre bežca i dieťa. Behať umožňujú i športové kočiare, ale vo vozíku má krpec väčšie pohodlie.

3. Korčuľovanie s dieťaťom

Set na behanie je možné použiť aj pri korčuľovaní. Dokonca aj vyššia rýchlosť pri korčuľovaní nie je pre dieťa nebezpečná. Detské cyklovozíky sú zabezpečené tak, aby sa neprevrátili. Tento bezpečnostný prvok je veľmi dôležitý počas všetkých športových aktivít.

4. Lyžovanie s dieťaťom

Poslednou možnosťou, ako využiť set je lyžovanie. Samozrejme, že nehovoríme o zjazdovom lyžovaní. So setom sa môžete venovať bežkovaniu. Okrem setu budete potrebovať špeciálne lyže, ktoré vymeníte za kolieska.

5. Bezpečnosť dieťaťa

Venovať sa hobby môžete naplno vďaka tomu, že cyklovozíky sú maximálne bezpečné. Okrem už spomínaného systému, ktorý bráni prevráteniu vozíka, sú vozíky odpružené. Vo vnútri cyklovozíka je dieťa pripevnené viacerými popruhmi. Pre bábätká je možné dokúpiť vložku, ktorá drží telo dieťaťa v bezpečnej polohe.

6. Maximálne pohodlie dieťaťa

Oproti kočiaru majú vozíky bohatší vnútorný priestor. Do vozíka sa zmestia deti približne do 6 rokov. Majú dostatočný priestor nad hlavou aj pre natiahnutie nožičiek. Vozenie je pre nich zábavné, keďže sú po stranách vozíka umiestnené priezory.

7. Cyklovozík je ideálny na cestovanie

Napriek variabilite a multifunkčnosti sú detské vozíky skladné. Odľahčená konštrukcia sa dobre prenáša a po zložení sa zmestí do kufra auta alebo do strešného boxu. Cyklovozík je možné používať ako klasický kočiar, takže na dovolenku nebudete potrebovať inú výbavu na prevážanie detí.

 

 

Čítané: 43 x