Zážitkové darčeky – darčeky, ktorých cena sa nedá vyčísliť

Datum: 11.12.2023

Zážitkové darčeky získavajú na popularite a vo viacerých smeroch prekonávajú tradičné materiálne dary. Z hľadiska psychológie ľudí poskytujú zážitky niečo výnimočné, čo môže mať pozitívny vplyv na emocionálny stav a celkovú pohodu jednotlivca.

Prečo sú zážitky vnímané ako lepšie darčeky než bežné materiálne predmety?

Psychologický rozmer zážitkových darčekov

Pri porovnávaní zážitkových darčekov s bežnými materiálnymi darmi hrajú dôležitú úlohu psychologické faktory. Zážitkový darček vytvára silné emócie a spomienky, ktoré sa stávajú súčasťou osobnosti a identity jednotlivca. Obdarovaný sa bude cítiť výnimočne a zvláštne, čo prispieva k pozitívnemu vnímaniu darčeka.

Čo cíti človek, ktorý dostane zážitok ako dar?

Obdarovaný prežije šťastie z darčeka dvakrát – prvý raz, keď ho dostane a druhý raz, keď ho prežije. Cíti sa obohatený o nové zážitky, dobrodružstvá a nezabudnuteľné okamihy, ktoré nemožno nahradiť žiadnym predmetom. Emocionálne obohatenie je zaručene trvalejšie ako pár minút radosti pri otváraní klasického, materiálneho daru. Nadšenie z materiálnych darčekov opadne o pár minút, ale radosť z prežitého darčeka zostáva v mysli človeka natrvalo.

Tipy na rôzne druhy zážitkových darčekov pre mužov a ženy

Myslíte si, že muža je ťažké nadchnúť pre nejaký dar? Zážitky ho zaručene dostanú. Muži milujú hlavne adrenalín, takže im darujte:

  • rýchlu jazda v superšportovom aute na pretekárskom okruhu
  • paragliding nad jazerom
  • bungee jumping z mosta s panoramatickým výhľadom

Vymyslieť dar pre ženu je pre jej partnera ťažkou úlohou. My vám ju zjednodušíme našimi tipmi na darčeky vo forme zážitkov. Čo poteší každú ženu?

  • wellness víkend s masážami a relaxáciou v luxusnom kúpeľnom komplexe
  • exkluzívna návšteva umeleckej galérie s osobným sprievodcom
  • romantický let balónom vo dvojici

A čo vybrať, ak hľadáte darček k výročiu či sviatku lásky? I v tomto prípade si dokážete vybrať zo zážitkových darčekov:

  • vyhliadkový nočný let v súkromnom lietadle
  • skúška voľného pádu
  • adrenalínový let vo vrtuľníku nad horami

Zážitkové darčeky majú jedinečnú hodnotu, ktorá prekračuje hmotný svet. Nech už je to vzrušujúci adrenalínový zážitok pre muža alebo pôsobivý wellness víkend pre ženu, zážitkové darčeky majú moc vytvárať nezabudnuteľné spomienky, ktoré prevyšujú bežné predmety.

Autor: Gabriela Kudláčová – senior copywriter

 

 

 

 

 

Čítané: 60 x